Інтеграція професійної освіти і виробництва як чинник модернізації підготовки майбутніх інженерів-педагогів у галузі харчових технологій

Роман Михайлович Горбатюк, Наталія Валентинівна Волкова

Анотація


Окреслено проблему взаємозв’язку освіти й виробництва з урахуванням сутності професійної підготовки майбутніх інженерів-педагогів у галузі харчових технологій. Акцентовано, що задля формування компетентного інженера-педагога в галузі харчових технологій потрібно використовувати потенціал, який закладено в таких формах інтеграції системи «освіта-наука-виробництво», як дуальна цільова професійна підготовка майбутніх інженерів-педагогів у галузі харчових технологій. З урахуванням сутності професійної підготовки майбутніх фахівців зазначено, що важливою складовою взаємодії закладів вищої освіти і виробництва є виробничі практики.

Ключові слова


професійна освіта; виробництво; інженери-педагоги у галузі харчових технологій; інтеграція; освітні кластери; ринок праці

Повний текст:

PDF

Посилання


Архіпов, В. В. (2007). Ресторанна справа: Асортимент, технологія і управління якістю продукції в сучасному ресторані. Київ.

Горбатюк, Р. М. (2008). Розвиток графічних компетенцій у майбутніх інженерів-педагогів. Дрогобич: Дрогобицький державний педагогічний університет імені І. Франка.

Козловська, І. М. (2001). Теоретичні та методичні основи інтеграції знань учнів професійно-технічної школи. (Дис. доктора пед. наук). Інститут педагогіки i психології професійної освіти Академії педагогічних наук України, Київ.

Пальчук, М. І. (2007). Інтеграція педагогічних та інформаційних технологій як передумова розвитку освіти в інформаційному суспільстві. Взято з http://rkig.edu.ru/palchuk_m_i/integr_pedag_ta_iform.pdf.

Собко, Я. М. (2007). Теоретичні та методичні основи інтегративних курсів у професійно-технічній освіті. Львів.


Метрики статей

Завантаження метрик ...

Metrics powered by PLOS ALM

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.




##submission.copyrightStatement##

Лицензия Creative Commons
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

eISSN 2521-1234